Home Gelderland Achterhoek De Graafschap verliest van ‘Advocaat van de duivel’

De Graafschap verliest van ‘Advocaat van de duivel’

Eigenlijk heb je het na de wedstrijd het liefst over voetbal, maar na deze wedstrijd ging het weer eens over de VAR. De aftrap werd gedaan door de Doetinchemse prins Varnaval… wat een flauwekul. Soms wordt er wel eens vergeten, dat we voor het voetbal naar het stadion gaan, maar tegenwoordig zijn randzaken soms belangrijker dan de hoofdzaak; in dit geval voetbal.

Weer een belangrijke wedstrijd voor de Graafschap; wetende dan NAC tegen Ajax verloren had, kon de Graafschap, bij winst een mooi gaatje slaan. En waarom ook niet, immers de vorige twee thuiswedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen en ook in de uitwedstrijden was er vooruitgang in het spel van de Superboeren te zien. Het beeld van de eerste helft was dan ook niet verassend. De Graafschap domineerde, zonder echt gevaarlijk te zijn. Er waren hier en daar wat speldenprikjes van Tutuarima en El Jebli en een beste kans van Uwusu, die vakkundig om zeep werd geholpen door de vorige week nog falende Utrecht-keeper Jensen. De grootste kans voor Utrecht in de eerste helft was voor Kramer, maar hij schoot oog-in-oog met Jurjus voorlangs. Ruststand derhalve 0-0 voor de Graafschap.

In de tweede helft was met name het eerste kwartiertje erg leuk voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen zochten de aanval en het spel golfde over en weer met aan de Graafschapzijde kansen voor Narsingh en Benschop. Tot een kwartier voor tijd Matusiwa zich in het strafschopgebied vergreep aan Bahebeck en scheidsrechter Blom terecht een penalty toekende aan Utrecht. Gustafson maakte geen fout: 0-1. De Graafschap probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren met een hoofdrol voor de inmiddels ingebrachte Fabian Serrarens. In het strafschopgebied van Utrecht vocht hij om de bal met Letschert en laatstgenoemde trok Serrarens aan het shirt, waardoor hij zijn evenwicht verloor….. penalty toch…..? Blom zag het niet en de VAR keek weg. Dit alles gebeurde in de laatste minuten van de wedstrijd. Advocaat, die de laatste wedstrijd opzichtig mopperde over het onrecht wat de VAR hem en FC Utrecht had aangedaan, gaf naderhand ruiterlijk toe dat de Graafschap óók een strafschop had kunnen/moeten krijgen. Helaas dus de eindstand 0-1.

De persconferentie was kort en Advocaat vond dat op basis van de tweede helft het misschien wel een terechte overwinning voor Utrecht was. Henk de Jong was des duivels en suggereerde, dat het gefoeter van Advocaat de laatste weken op de VAR misschien wel geholpen had op de besluitvorming omtrent het strafschopmoment van Serrarens….. Advocaat van de duivel of niet, inmiddels heeft scheidsrechtersbaas Dick van Egmond toegegeven dat de Graafschap een penalty onthouden is…… Lekker dan, daar hebben we wat aan.

DE GRAAFSCHAP – FC UTRECHT: 0-1

Arbiter Kevin Blom | Toeschouwers: 12.464

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Gustafson (76./pen.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman©, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh (67. Van Mieghem), Benschop en Burgzorg (67. Serrarens).

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen©, Gavory; Van de Streek, Van Overeem, Gustafson, Boussaid; Kerk en Kramer (68. Bahebeck).

Gele kaart(en) De Graafschap: Matusiwa (75.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Inbreeksters aangehouden dankzij alerte buurtbewoner

Agenten hielden donderdag 23 januari drie vrouwen uit Nieuwegein aan nadat deze op de Heem…