Home Utrecht Provincie komt bewoners Langbroek tegemoet

Provincie komt bewoners Langbroek tegemoet

Een veiligere verkeerssituatie in de bebouwde kom voor auto’s en (brom-)fietsers , dat was de wens van de omwonenden van de N227 in Langbroek. De provincie Utrecht heeft samen met de gemeente en een afvaardiging van het dorpsplatform Langbroek nu afspraken gemaakt om aan deze wensen tegemoet te komen.

Op korte termijn zullen er een aantal maatregelen genomen worden om de snelheid van 50 kilometer per uur beter af te dwingen en het oversteken van (brom-)fietsers anders te regelen. Hiervoor zullen de weginrichting binnen de bebouwde kom, de oversteekplaatsen en de kruising met de Langbroekerdijk worden aangepast en verbetert. Ook zal bewegwijzering voor (brom-)fietsverkeer en attentie verhogende markering worden aangebracht.

Gedeputeerde Remco van Lunteren: “Mooi dat we nu een ontwerp hebben dat ook voldoet aan de veiligheidswensen van de gemeente en het dorpsplatform. En nu snel aan de slag om te zorgen dat deze maatregelen er komen.”

De gemeente Wijk bij Duurstede zal de nieuwe afspraken moeten verwerken in haar begroting. Verder zullen de afspraken nog worden voorgelegd aan het volledige dorpsplatform. Als dit allebei geregeld is kan de provincie Utrecht beginnen met de uitvoering van de maatregelen.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort

Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend 29 november overleden na een mishandeli…