Home Utrecht Utrecht Stad Verdachten auto-inbraken slaan op de vlucht

Verdachten auto-inbraken slaan op de vlucht

De politie heeft vrijdagavond twee mannen uit Utrecht aangehouden na een achtervolging op de A28, vlakbij Zwolle. Het duo was enkele uren daarvoor samen met een derde verdachte op vrije voeten gesteld. Zij werden verdacht van auto-inbraken. Drie mannen van 18, 20 en 21 jaar uit Utrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag 28 maart in Zwolle aangehouden. Zij werden verdacht van auto-inbraken. Bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen hadden die nacht rond 02.00 uur de politie gebeld toen zij zagen dat de mannen zich in de buurt van geparkeerde auto’s verdacht gedroegen. Ook bleek er ingebroken te zijn in een auto aan de Boekbinderstraat. Agenten hebben het drietal aangehouden op de A28. Ze zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Vrijdagmiddag zijn de mannen, nadat zij een verklaring hadden afgelegd, op vrije voeten gesteld. Korte tijd later zagen agenten een verdachte situatie in de Zwolse wijk Holterbroek. Toen zij de mannen wilden controleren sloegen ze op de vlucht in een auto. De automobilist negeerde stoptekens en er ontstond een achtervolging. Op de A28 ter hoogte van ‘t Harde botste de auto achterop een vrachtauto. Er raakte niemand gewond. De inzittenden sloegen op de vlucht. Agenten konden twee van hen aanhouden. De derde is nog voortvluchtig.

Tijdens de achtervolging werd er iets uit de auto gegooid. Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk om gestolen goederen gaat. De spullen zijn in beslag genomen.

De tweede mannen uit Utrecht zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie zoekt de derde verdachte.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…