Home Noord-Brabant Kempen Regelmatig controles op wildcrossen in buitengebied van De Kempen

Regelmatig controles op wildcrossen in buitengebied van De Kempen

Het voorjaar is aangebroken, een periode waarin wildcrossers er weer regelmatig op uit trekken. De politie gaat samen met andere handhavers waaronder de Provincie Noord-Brabant, gemeenten, Staatsbosbeheer, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en de Jachtcombinatie regelmatig controles uitvoeren. Motorrijders in het buitengebied begeven zich steeds vaker in gebieden die gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer; kwetsbare gebieden die zijn aangemerkt als natuurgebied en/of stiltegebied. Ze verstoren het wild in de bosgebieden en in het voorjaar broedvogels. Natuur wordt soms letterlijk kapot gereden. Wandelaars, ruiters en mountainbikers ervaren veel overlast van het motorcrossen in natuur- en stiltegebieden.

Op 17 maart van dit jaar is op de Postelscheheideweg in Luyksgestel gecontroleerd. Hierbij zijn negen bekeuringen uitgedeeld, waarbij twee voor wildcrossen, drie voor het ontbreken van spiegels op een crossmotor, drie voor onleesbare kentekenplaten en één voor het niet in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs. De komende tijd worden deze controles met regelmaat herhaald in het buitengebied van De Kempen.

 

Laad meer Kempen

Geef een reactie

Bekijk ook

Veldhoven, Aarle-Rixtel – Gewelddadige diefstal met dure telefoons als buit a.s. maandag in Bureau Brabant

Aanstaande maandag in Bureau Brabant aandacht voor een gewelddadige diefstal bij een telef…