Home Overijssel Deventer OM eist in hoger beroep 6 jaar cel en tbs voor poging doodslag in Lettele

OM eist in hoger beroep 6 jaar cel en tbs voor poging doodslag in Lettele

De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 26-jarige verdachte uit Zutphen. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Lettele (Deventer) in de nacht van 18 op 19 oktober 2009.

Het slachtoffer, een destijds 22-jarige vrouw, fietste van de discotheek in Bathmen naar huis. Onderweg werd ze aangesproken door een man. Hij dreigde het slachtoffer te doden als zij niet in een gereedstaande bestelbus zou stappen. De vrouw verzette zich waarna ze werd gewurgd en het bewustzijn verloor. Na uitvoerig politieonderzoek werd de verdachte twee maanden later aangehouden.

“Deze feiten kunnen slechts leiden tot een zeer lange vrijheidsbeneming,” aldus de advocaat-generaal op de zitting. De verdachte weigerde in deze zaak mee te werken aan onderzoek naar zijn geestesvermogens. Deskundig en konden daardoor niet adviseren over de toerekeningsvatbaarheid en een eventueel op te leggen maatregel. Oude rapportages over verdachte uit een eerdere strafzaak (1997), bieden volgens het OM echter voldoende aanknopingspunten om tbs met dwangverpleging op te leggen.

De Rechtbank Zwolle-Lelystad veroordeelde de man eerder tot 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De verdachte stelde hoger beroep in.

Laad meer Deventer

Geef een reactie

Bekijk ook

Deventer – Gezocht – Poging Inbraak in bedrijfspand

Op 18 december breken twee mannen in, in het bedrijfspand van Auping aan de Maagdenburgstr…