Home Zuid-Holland Den Haag OM eist in hoger beroep 8 jaar cel voor schot in gezicht

OM eist in hoger beroep 8 jaar cel voor schot in gezicht

De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vrijdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen een 23-jarige man. Het OM vervolgt de verdachte voor een poging tot moord op 25 september 2011 in Den Haag. De verdachte schoot in de betreffende nacht een man van korte afstand in het gezicht. Aanleiding was een ruzie eerder die avond in een discotheek over het morsen van drank op een schoen.

Het slachtoffer “overleefde het schot wonderwel,”  aldus de advocaat-generaal op de zitting. “Dit is waarschijnlijk te danken aan de omstandigheid dat de kogel eerst de lip en tanden heeft geraakt, waarna deze in de tong is blijven zitten.”

Het OM acht het op deze wijze ‘oplossen’ van een ruzie volstrekt ontoelaatbaar. “Een zeer geringe aanleiding heeft verdachte ertoe gebracht om iemand op straat, in het bijzijn van anderen, in het gezicht het schieten. (…) De impact op het leven van het slachtoffer is enorm. Zijn leven is ingrijpend veranderd door de gevolgen van het incident.” De rechtbank in Den Haag veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van 8 jaar. De verdachte stelde hoger beroep in.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…