Home Gelderland Achterhoek Doelpuntenfestijn op de Vijverberg. 6-3 winst op jong Twente

Doelpuntenfestijn op de Vijverberg. 6-3 winst op jong Twente

logo de graafschapPubliek wederom de grote winnaar
Afgelopen dinsdag liep de Graafschap nog tegen een stuk competitievervalsing aan. Tegen Jong PSV moesten de Graafschap ‘jongens’ nog aantreden tegen een aantal spelers uit het eerste van PSV met Europese ervaring. Op het wedstrijdformulier van vanavond stonden geen bekende namen uit het eerste van FC Twente.

Toch was het na een stief kwartiertje al Merlin SchÜtte van FC Twente die profiteerde van een blunder tussen Pröpper en Straalman en oog in oog met de keeper van de Graafschap koelbloedig de 0-1 intikte. De Graafschap was wakker en in de 25e minuut was het Vincent Vermeij die na een pass van Santy Hulst voor de 1-1 zorgde. Na 30 minuten was het Lazic die met een snoeihard schot bijna dwars door het zijnet schoot. Maar ja, als dat gelukt was, had het toch niet als doelpunt geteld, want de bal moet echt wel tussen de beide doelpalen door. Daarna was het in de 35e minuut Felitciano Zschusschen van Twente die tussen een aantal verdedigers van de Graafschap door soleerde en de 1-2 intikte.De Graafschap reageerde meteen en nog geen twee minuten later tikte Santy Hulst de 2-2 in na een scherpe voorzet van Vincent Vermeij. Met deze stand gingen de spelers samen met 4851 toeschouwers rusten.

Na rust begon de Graafschap furieus en had na een paar minuten al weer op voorsprong kunnen komen dankzij een mooie vrije trap van Tarfi. Helaas zat de keeper er nog met de vingertoppen aan. Daarna kwam Jong Twente toch weer op voorsprong dankzij een doelpunt van Merlin Schütte. Maar Tarfi maakte direct daarna al met een afstandsschot van meer dan 20 meter de gelijkmaker (3-3). In de 78e minuut bracht Man of the Match Vincent Vermeij de stand op 4-3. Jerry van Ewijk en Caner Cavlan maakten allebei met een strak afstandsschot de eindstand op 6-3. Het publiek was de winnaar. Trainer Jan Vreman was na afloop tevreden over de winst en eigenlijk alleen maar ontevreden over de manier waarop de drie tegendoelpunten gevallen waren.

De Graafschap – Jong FC Twente: 6-3

Arbiter Karel van den Heuvel | Toeschouwers: 4.851

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Merlin Schütte (13’), 1-1 Vincent Vermeij (25’), 1-2 Felitciano Zschusschen (36’), 2-2 Santy Hulst (37’), 2-3 Merlin Schütte (52’), 3-3 Karim Tarfi (60’), 4-3 Vincent Vermeij (78’), 5-3 Jerry van Ewijk (85′), 6-3 Caner Cavlan (88′)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Jordan Garcia-Calvete (79’ Kristopher Vida), Soufian Echcharaf (63’ Edwin Linssen), Santy Hulst, Karim Tarfi (69’ Tolgahan Cicek); Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij.

Opstelling Jong FC Twente: Timo Plattel; Lars Bleker, Joachim Andersen (89’ Sven Verlaan), Peet Bijen, Derre Kwee; Jelle van der Heyden, Merlin Schütte, Nana Ntuli (89’ Lukas Schwering); Jonathan Swieter (63’ Dario Tanda), Felitciano Zschusschen en Ryo Miyachi.

Gele kaart(en) De Graafschap: Garcia-Calvete (19’), Tarfi (52’)

Gele kaart(en) Jong FC Twente: Andersen (34’)
Rode kaart(en) Jong FC Twente: Zschussen (58’)