Home Noord-Brabant Kempen UNA gat nat in Haarlem bij HFC

UNA gat nat in Haarlem bij HFC

slecht voetbalveld 06Zondag 7 december; De wedstrijd tussen de nummers elf en drie in de Topklasse. Een klasse waarin nog steeds iedereen van elkaar kan winnen. Dat bleek ook afgelopen zondag in Haarlem, waar UNA voor het eerst aantrad tegen de oudste voetbalclub van Nederland. Toen UNA in 1929 werd opgericht had de Koninklijke HFC net haar 50-jarig jubileum gevierd. Dat was toen, nu is alles anders. In de laatste zes jaar klom de club uit de Noord-Hollandse hoofdstad op van de derde klasse naar de top van het amateurvoetbal. Het eerste jaar in de Topklasse voor het team van trainer Pieter Mulders. De lat ligt niet hoog voor de blauw-witten: handhaving is de doelstelling.

Op een winderig en vooral nat sportpark begon UNA aan een veel belovende partij. De Haarlemmers namen een verdedigende positie in en UNA mocht de dienst uitmaken. Al in de veertiende minuut kregen de geelzwarten de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Brian Boogers werd binnen de zestien onderuit gehaald en Jeroen Stottelaar mocht zijn kunsten vanaf elf meter demonstreren. Niet elke penalty gaat erin en deze keer helaas ook niet. Doelman Brian van der Werff ranselde de kogel uit zijn doel. Het moment dat het duel helemaal omsloeg. HFC putte moed uit die situatie en werd brutaler. Twee minuten later had dit ook succes. Hidde Prijs bracht de stand op 1-0. De regen werd heviger op een zwaar natuurgras veld en de zorgen voor UNA namen toe. Bart Nelis kreeg ruim baan om de 2-0 aan te tekenen. Een fraai bedoeld hakje van Brian Boogers had nog een Zeelster treffer op kunnen leveren, maar Van der Werff liet zich niet foppen. Ondertussen stopte Petar Stoskovic een vrije trap van Nelis nog subliem.

Na rust begon UNA met overtuiging aan de partij. Het duurde dan ook maar vijf minuten totdat de 2-1 op het scorebord verscheen. Rob van Boekel vond Brian Boogers en de Haarlemse sluitpost was verslagen. UNA drukte echter niet door en HFC kwam steeds beter in de wedstrijd. Nog erger werd het toen Jorn Sweres in de 73e minuut voor de tweede keer tegen de gele kaart aankeek en UNA moest verder met tien man. Toen was de strijd eigenlijk al gestreden, maar het werd nog 3-1. Een doelpunt van Martijn Tjon A Njoek, die er vorig seizoen zelfs 24 voor zijn club inwerkte.

UNA ging nat in Haarlem en dat gold in alle opzichten, maar plaats drie in de Topklasse blijft een feit voor de Veldhovenaren.