Home Noord-Brabant Kempen Marvilde koploper na verdiende overwinning op ZSV

Marvilde koploper na verdiende overwinning op ZSV

De eerste helft van de competitie loopt op z’n einde, dus langzaam aan wordt duidelijk wie de betere teams zijn en wie de mindere. Vandaag stond de wedstrijd van twee van die betere op het programma, nummer 1 ZSV thuis tegen nummer 2 Marvilde. In verschrikkelijk slecht weer met veel wind en regen en daardoor een troosteloze ambiance (weinig toeschouwers), was Marvilde de betere ploeg en won verdiend. Hierdoor nam het de koppositie over van ZSV, maar ZSV heeft wel één verliespunt minder dan Marvilde (in te halen tegen RPC op 21 december.

Na 20 minuten leek Marvilde de wedstrijd al beslist te hebben. De effectiviteit in dat eerste kwart van de wedstrijd was zo groot dat de 2 kansen ook 2 doelpunten werden. Na 6 minuten werd er een overtreding op Gijs Kiebert gemaakt aan de linkerkant ter hoogte van het strafschopgebied. De vrije trap werd genomen door Erwin Isbouts en midden voor het doel ingekopt door Danny Das, 0-1. Na 18 minuten was er een aanval van Marvilde die dood leek te lopen, maar die door en misser in de verdediging van ZSV een niet te missen kans opleverde voor Gijs Kiebert. Hij hoefde op 5 meter midden voor het doel nog slechts het laatste zetje te geven, 0-2.

Hierna werd ZSV wel sterker en in de 20e minuut leverde dit een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Mathieu van de Mortel plaatste deze net naast de voor Marvilde gunstige kant van de eerste paal. In de 25e minuut schoot Erwin Isbouts een corner vanaf links ineens boven op de lat. Tien minuten voor de rust kwam een voorzet van Maarten Kuunders vanaf de linkerkant bij de eerste paal bij Ron Verlijsdonk terecht. Op de punt van de vijf meter wist hij Richard Prinsen, vervanger van de geblesseerde Sten Otter, niet te verschalken. Vijf minuten voor de rust viel dan toch de aansluitingstreffer voor ZSV. Een lange bal viel achter de verdediging en kon van dichtbij door Ron Verlijsdonk in het doel geschoten worden, 1-2.

In de tweede helft kreeg Marvilde meteen een paar grote kansen. Na twee minuten werd Erwin Isbouts diep gestuurd aan de linkerkant, maar zijn inzet ging voor het doel langs. Tien minuten later kwam een vrije trap van Vincent Bartholomeus vanaf de middenlijn in het strafschopgebied terecht. Gijs Kiebert ging onder de bal door en de bal viel in de voeten van Danny Das. Helemaal vrij en op acht meter van het doel raakte hij de bal helemaal verkeert, waardoor die naast het doel verdween. ZSV wist zich in de gehele tweede helft niet één grote kans uit te spelen en op het einde van de wedstrijd kreeg Marvilde nog meerdere kansen om met een grote overwinning weg te gaan uit Zeilberg. Vijf minuten voor het einde werd weer Erwin Isbouts weg gestuurd aan de linkerkant. Deze keer wist keeper Glenn Althuizen redding te brengen. Één minuut later kwam een corner van ZSV bij Danny Das terecht. Linksback Tayfun Yilmaz stoomde naar voren en kreeg de bal diep aangespeeld door Danny. Tayfun gaf vóór de laatste verdediger de bal breed op Dave Hermans. Alleen voor de keeper kreeg Dave de bal niet voorbij de doelman.

Een prima overwinning van Marvilde. In slecht weer en gaandeweg een moeilijk bespeelbaar veld wist het te winnen van een sterke tegenstander. Volgende week komt Nieuw Woensel op bezoek in Veldhoven en mag Marvilde bewijzen dat het boven aan de ranglijst thuis hoort.