Home Noord-Brabant Eindhoven Meezingen met de Carmina Burana

Meezingen met de Carmina Burana

De Carmina Burana van Carl Orff staat op zaterdag 16 maart centraal in het Muziekgebouw Frits Philips. Harmonieorkest Auletes van studentenmuziekvereniging Quadrivium geeft dan een avondvullend concert en zoekt nog tientallen zangers en zangeressen die het wereldberoemde stuk mee willen uitvoeren.

Het programma start op 16 maart met de ouverture I Vespri Siciliani  van Giuseppe Verdi. Daarna wordt het publiek getrakteerd op het  celloconcert Casanova van Johan de Meij, waarvoor Auletes samenwerkt  met de Britse cellist Jonathan Bloxham.

Na de pauze krijgt het orkest op het podium versterking van het Zuid  Nederlands Concert Koor, het kinderkoor de Oosterhoutse Nachtegalen en  drie solisten, met wiens muzikale steun het studentenharmonieorkest een  onvergetelijke indruk hoopt achter te laten met Orffs Carmina  Burana.

Daarnaast is Auletes op zoek naar nog eens enkele tientallen zangers  en zangeressen, die ze de komende weken hoopt te werven via een  zogeheten scratch: een project waarbij de muziek in een korte en  intensieve repetitieperiode wordt ingestudeerd voor het concert. Het is  dan ook belangrijk dat deelnemers aan de scratch hun partij van tevoren  instuderen, benadrukt Auletes-commissaris Kayleigh Williams.  Koorervaring is de enige nadrukkelijke voorwaarde voor deelname.

Al met al hoopt Auletes op 16 maart met ruim tweehonderd muzikanten  en zangers op het podium te staan. Het harmonieorkest telt zelf ruim  negentig mensen, de twee betrokken koren en solisten zorgen voor een  ruim zestigkoppig zanggezelschap en Auletes hoopt nog eens zestig  zangers en zangeressen te vinden via de scratch. Inmiddels heeft het  orkest al ruim dertig aanmeldingen binnen, onder meer van leden en  oud-leden van Quadrivium, vanuit bekende koren uit de omgeving, maar  ook van verder weg. In principe is er plek voor alle soorten stemmen,  wel gaan we straks even bekijken of de man-vrouwverhouding een beetje  gelijk is, aldus Williams.

Volgens de commissaris is het voor veel zangers een droom om een keer  de Carmina Burana te zingen. Het is een heel indrukwekkend,  interessant en gevarieerd stuk. Bovendien is dit een mooie kans om, met  een grote groep, een groots concert te geven in n van de mooiste  concertzalen van Nederland, vindt Williams.

Meer informatie over het concert ‘Carmina Burana’ door Harmonieorkest Auletes en deelname aan de scratch.  Inschrijven kan tot 20 januari; deelname is op volgorde van inschrijving  en vol is vol, aldus de organisatie.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …