Home Noord-Holland Hilversum Oplettende getuige meldt verdachte situatie

Oplettende getuige meldt verdachte situatie

Een getuige zag maandag drie jongens zich verdacht gedragen bij een woning en schakelde de politie in. De drie werden aangehouden. Rond 14.20 uur zag een getuige hoe drie jongens interesse hadden voor woningen aan de Ruthardlaan in Bussum. De getuige had de jongens gefilmd. De agenten bekeken de beelden en zagen hoe één van de jongens een tuin inliep terwijl de andere twee aan het wachten waren. Agenten zochten in de omgeving en troffen de drie aan bij station Bussum Zuid. De jongens hadden een tas bij zich met inbrekerswerktuig erin. De drie, een 16-jarige jongen uit Huizen, een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Almere, werden aangehouden. De jongens zitten vast. Bij de woning aan de Ruthardlaan bleek niet ingebroken. Onderzocht wordt of de drie verdachten mogelijk betrokken zijn bij andere inbraken in de omgeving.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…