Home Noord-Holland Hilversum Verdachte aangehouden na insluiping zorgcentrum

Verdachte aangehouden na insluiping zorgcentrum

Vrijdag wisten twee mannen een zorgcentrum binnen te komen. Eén van de verdachten werd aangehouden. Rond 12.00 uur waren twee mannen een zorgcentrum aan de Vondellaan in Hilversum binnen gegaan. Ze belden aan bij een woning in het zorgcentrum en de 90-jarige bewoonster deed open. Met een vaag verhaal over geld ophalen voor arme kinderen, wisten ze de bewoonster zover te krijgen dat ze in de woning kwamen. Een medewerkster van het zorgcentrum vertrouwde het niet en ging mee naar binnen. De twee mannen probeerden weg te komen, waarbij één man kon worden tegengehouden door medewerkers. De 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd overgedragen aan de politie.

In de omgeving zochten agenten naar de tweede verdachte en een Burgernetactie werd ingezet. De man werd niet aangetroffen. Hij was rond de 1.70 meter lang met een getinte huidskleur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en gymschoenen. Hij had glad, zwart haar en liep weg in de richting van de Boomberglaan.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…