Home Noord-Holland Hilversum Diefstal uit woning door nepagent in Bussum

Diefstal uit woning door nepagent in Bussum

Woensdag deed een man zich bij een woning in Bussum voor als politieagent die kwam voor woninginbraakpreventie. Een tweede verdachte haalde spullen uit de woning. Rond 12.50 uur werd er aangebeld bij een 86-jarige bewoner aan de Voormeulenweg. Een man stond voor de deur die zich voordeed als zijnde van de politie. Hij droeg een jas wat veel op een politie-uniform leek en gaf aan te komen voor woninginbrakenpreventie. De bewoner liet de man binnen. De nepagent begon met een preventieverhaal en inspecteerde de ramen. De bewoner vertrouwde het niet en vroeg om een legitimatiepas. De nepagent kon geen politiepas laten zien en vertrok in de richting van de Abraham Kuijperlaan.

Toen de bewoner in de slaapkamer kwam bleek dat er sieraden verdwenen waren. Vermoedelijk had de nepagent de deur open gelaten zodat een tweede persoon ongezien naar binnen kon gaan en de spullen kon wegnemen.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd als werelderfgoed

Het kabinet heeft besloten om de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie te nomin…