Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Voetganger (72) overleden na aanrijding De Clercqstraat

Amsterdam – Voetganger (72) overleden na aanrijding De Clercqstraat

De politie is een onderzoek gestart naar een verkeersongeval op maandagmiddag 23 oktober 2023 op de kruising van de De Clercqstraat met de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Bij de aanrijding komt een 72-jarige vrouw uit Amsterdam om het leven.

De aanrijding vindt omstreeks 16.45 uur plaats tussen een busje en een voetganger. Het busje en de voetganger bevinden zich op hetzelfde moment op de De Clercqstraat. Bij de botsing die op de kruising volgt, overlijdt de 72-jarige voetganger aan haar verwondingen. De bestuurder van het busje is aangehouden. De weg is enige tijd gestremd geweest voor al het verkeer. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld. We wensen de nabestaanden heel veel sterkte.

De afdeling Opsporing Team Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Heeft u informatie voor het onderzoeksteam of bent u met een dashcam over de kruising gereden rond het tijdstip van de aanrijding? Laat het ons dan weten via onderstaand tipformulier.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…