Home Noord-Holland Amsterdam Celstraffen tot 14 jaar geëist voor schietpartij Falklanddreef

Celstraffen tot 14 jaar geëist voor schietpartij Falklanddreef

Straffen van 14, 9 en 6 jaar zijn vandaag geëist tegen de drie mannen die op 15 juli 2012 betrokken waren bij een schietpartij op de Falklanddreef in Utrecht. Aanleiding was een ripdeal. Bij de schietpartij raakte een van de verdachten gewond en kwam een persoon te overlijden.

Bij de ripdeal in een woning in de flat – waarbij het ging om een grote hoeveelheid hash – waren vier mannen uit Utrecht en drie uit Amsterdam betrokken. In plaats van geld, werd er een pistool tevoorschijn gehaald. De Utrechters werden beroofd en opgesloten. Buiten bevond zich echter een vijfde Utrechter van 32 jaar, die in de auto zat te wachten. Hij schoot op de drie Amsterdammers en raakte een ervan, een 20-jarige jongen, dodelijk. Deze schutter wist de tas met hash weer te bemachtigen maar werd zelf in zijn been geraakt.

De officier hield de 32-jarige man uit Utrecht verantwoordelijk voor doodslag op de 20-jarige Amsterdammer en eiste veertien jaar celstraf tegen hem. De twee Amsterdammers die de schietpartij overleefden, verweet ze het medeplegen van een poging doodslag op de 32-jarige Utrechter, het medeplegen van afpersing en diefstal met geweld, het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het medeplegen van het wapenbezit. Een van de twee had bovendien vals geld in zijn bezit. Tegen hen eiste ze 9 en 6 jaar celstraf. De man die 9 jaar hoorde eisen had een actievere rol bij de ripdeal en was ook degene die geschoten had. Bovendien heeft hij een strafblad, in tegenstelling tot de medeverdachte.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2023 heeft op de Spakenburgstraat in Zuidoost ee…