Home Noord-Holland Amsterdam Vier mannen verdacht van voorbereiden overval

Vier mannen verdacht van voorbereiden overval

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen aangehouden, omdat zij mogelijk een gewapende overval voorbereidden. Het gaat om een 18-jarige Leidenaar, twee Rotterdammers van 20 en 22 jaar en een 22-jarige Amsterdammer. De mannen trokken rond 00.30 uur de aandacht van de politie, omdat ze met hun auto bij een tankstation aan de Lammenschansweg stonden. Agenten die de auto en de vier inzittenden controleerden, zagen in de auto onder meer een breekijzer en diverse handschoenen liggen. Daarop werden de vier mannen aangehouden voor het vervoeren van inbrekerswerktuigen.

Tijdens de fouillering werd bij een 22-jarige Rotterdammer een vuurwapen aangetroffen. In de auto vond de politie nog een vuurwapen, inbrekerswerktuigen en twee ijshockeymaskers. Vanwege het aantreffen van de wapens, de maskers en de handschoenen vermoedt de politie dat de vier mogelik een gewapende overval voorbereidden. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de vuurwapens niet van echt te onderscheiden imitatiewapens zijn.

De mannen zijn in verzekering gesteld en zullen woensdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie doet verder onderzoek.e.nl.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Explosie veroorzaakt schade aan deur theehuis

Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam is in de nacht van maandag 29 op dinsdag…