Home Noord-Holland Amsterdam Woninginbraak preventie actie in Amsterdam West

Woninginbraak preventie actie in Amsterdam West

De politie heeft donderdag gedurende de middag- en avonduren bewoners in Amsterdam West geïnformeerd over de risico’s op woninginbraken in hun buurt. Meerdere agenten gingen de buurt in om bewoners te wijzen op situaties rondom woningen waardoor de kans op inbraak reëel was, zoals niet afgesloten bergingen of opstapjes waardoor inbrekers makkelijk naar binnen zouden kunnen komen. Gedurende de actie vond er een straatroof plaats maar dankzij de grootschalige inzet van de politie konden er al vrij snel drie verdachten worden ingerekend.

Een grote lichtkrant met daarop ‘Preventie actie woning inbraken’ stond aan de kant van de weg. In Amsterdam West was een grote actie bezig. Veel politieagenten waren op de been om woningen te controleren.

Daarnaast wilde de politie door middel van een bromfietscontrole informatie verzamelen over wie zich door de wijk verplaatst. Zij stuitte hier ook op enkele verkeersovertredingen: 40 bonnen werden uitgedeeld en 3 keer werd een kentekenbewijs ingevorderd vanwege de slechte technische staat van het voertuig.

Bij de controles werd ook gebruik gemaakt van ANPR (automatic numberplate recognition), een systeem waarmee kentekens automatisch kunnen worden geraadpleegd in diverse databases zoals het opsporingsregister. Dat leverde uiteindelijk een geïnd bedrag van bijna 2.000 euro op aan achterstallige boetes

De actie had voornamelijk als doel buurtbewoners bewust te maken van de risico’s en wat men zelf kan doen om de kans op woninginbraak te verkleinen. Daarnaast wilde de politie informatie verzamelen over wie er zoals door de wijken ging.

Tijdens de actie kwam er een melding dat er op het Bos en Lommerplein een vrouw was beroofd van haar tas. Door dat de politie met veel mankracht in de buurt was werd al gauw een spoor gevonden van de daders, die er in een auto vandoor waren gegaan.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen na dodelijk steekincident Donauweg

De politie zoekt getuigen van een steekincident op zondagavond 28 mei 2023 aan de Donauweg…