Home Noord-Holland Amsterdam Volontairs voor een veilige woonomgeving

Volontairs voor een veilige woonomgeving

Dinsdagochtend werd het startsein gegeven voor een preventiecampagne waarbij twintig volontairs worden ingezet. Doel van de campagne is om de betrokkenheid van de bewoners van Ouderkerk en Duivendrecht met hun buurt en dorp te vergroten en zo de veiligheid verder te verbeteren.

De gemeenten waar de twintig volontairs zich het komend half jaar op focussen staan niet bepaald bekend als broeinesten van criminaliteit. Het aantal inbraken is relatief laag. Marco van politiewijkteam Diemen: ‘De dorpen zijn veilig en dat willen we zo houden. We willen de mindset van de bewoners veranderen. Veel mensen zijn te goed van vertrouwen en dan vooral de wat oudere inwoners. We willen de mensen niet bang maken, maar vragen ze alert te zijn op verdachte situaties. Kijk, wij willen als politie heel graag boeven vangen, maar ik geloof heilig in preventie. We kunnen immers niet overal zijn. Het is de eerste keer dat we zoveel volontairs inzetten’

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Overleden vrouw in IJ: recherche houdt verdachte aan

Woensdagmiddag 29 november 2023 werd in het IJ het lichaam van een overleden vrouw aangetr…