Home Noord-Holland Amsterdam Wapens en drugs gevonden bij actie preventief fouilleren

Wapens en drugs gevonden bij actie preventief fouilleren

Bij een actie preventief fouilleren van de politie zijn donderdagavond op het Rokin in Amsterdam wapens en drugs aangetroffen. Daarbij zijn drie personen aangehouden. Gedurende de avonduren gingen 20 agenten aan de slag om willekeurige passanten te controleren. Daarbij werd op het Rokin een 19-jarige Amsterdammer aangetroffen die een geladen vuurwapen bij zich bleek te hebben. De man is aangehouden; het vuurwapen is in beslag genomen.

Een 23-jarige Amsterdammer viel door de mand toen bleek dat hij enkele wikkels met vermoedelijk harddrugs in zijn auto had. Ook deze man werd aangehouden. Op de Beursstraat werd een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij bleek bij controle een tas vol cosmetica bij zich te hebben waarvan vermoed wordt dat die gestolen zijn. Bij een drietal overige passanten werden messen aangetroffen waarvan het bezit op straat verboden is. Zij kregen allen een boete en raakten de wapens kwijt.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…