Home Noord-Holland Amstelveen Toename gebruik kerntrekmethode

Toename gebruik kerntrekmethode

De politie in Amsterdam constateert bij woninginbraken een toename van het gebruik van de ‘Kerntrek-methode’. Met de ‘kerntrekker’ kan op eenvoudige wijze de cilinder uit het slot worden gehaald, waardoor de deur niet meer op slot zit. Eenvoudige maatregelen kunnen een hoop narigheid voorkomen.

De meeste woningen zijn allemaal voorzien van goed hang en sluitwerk, maar veel sloten zijn niet tegen deze methode opgewassen. Gelukkig zijn hier ook weer oplossingen voor gevonden. Door een beveiliging wordt het indraaien van de schroef sterk tegengegaan en kan de cilinder niet verwijderd worden uit het slot. Het gebruik van beslag dat is goedgekeurd volgens de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen is een vereiste.

Naast het onderzoek na een woninginbraak trekt de politie in Amsterdam veel op met samenwerkingspartners – zoals stadsdelen en woningcorporaties – om de woonomgeving te verbeteren. In Noord zijn bijvoorbeeld 450 woningen aangepast, door een barrièrestang te plaatsen.

In de periode van 13 tot en met 18 maart zijn zeven verdachten aangehouden die zich schuldig hebben gemaakt aan woninginbraken in Ouder-Amstel (1) Amstelveen (1), en Amsterdam (5). De mannen afkomstig uit Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam variëren in leeftijd van 16 tot 25 jaar.

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…