Home Noord-Holland Amsterdam Twee verdachten aangehouden voor 7 inbraken in Amsterdam Zuid-Oost

Twee verdachten aangehouden voor 7 inbraken in Amsterdam Zuid-Oost

Recentelijk zijn op heterdaad twee verdachten aangehouden, waarvan een minderjarig. Aan hem zijn zeven inbraken te relateren. In twee maanden tijd, van december tot februari is 25 keer aangifte gedaan van inbraak woning in twee flats in de H-buurt in Amsterdam Zuid-Oost. Ter vergelijking, in de 12 maanden daarvoor is hier geen enkele keer aangifte van dit feit gedaan. Het onderzoek naar de overige inbraken loopt nog door.

Agenten hielden de flats in Amsterdam Zuid-Oost in de gaten en betrapten een jongen van 15 jaar en een 21- jarige man terwijl zij bezig waren met een woninginbraak. Na de aanhouding vond een doorzoeking van de woningen van de verdachten plaats. Hierbij zijn veel goederen gevonden, dit betreft met name apparatuur maar ook kleding en sleutelbossen.

De 21-jarige verdachte mag het proces in vrijheid afwachten. De minderjarige verdachte zit tot juni 2013 in voorarrest.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…