Home Noord-Holland Amstelveen 240 kilo softdrugs gevonden in woning Amstelveen

240 kilo softdrugs gevonden in woning Amstelveen

Na klachten over een wietgeur in een woning in de wijk Middenhoven in Amstelveen stuitte politie-en gemeente personeel op een grote drugsopslag. Op donderdag 14 februari werd in de bewuste woning ruim 240 kilo drugs gevonden. De 41-jarige huurder c.q. gebruiker van de woning is aangehouden. Doordat omwonenden klaagden over een doordringende wietgeur werd door de politie en de gemeente een nader onderzoek ingesteld. In de bewuste woning was van buitenaf niets te zien. Uit informatie van de gemeente bleek dat er niemand stond ingeschreven op het betreffende adres en mede daarom werd er een onderzoek ingesteld.

De eigenaar van het huis woonde ergens anders en had geen sleutels van de woning. Hij vertelde dat hij het huis al een paar maanden verhuurde aan een 41-jarige Amsterdammer. De politie maakte op donderdag 14 februari een afspraak met de huurder om samen rond te kijken in de woning.

De huurder en politie traden samen de woning binnen. Bij binnenkomst zagen zij in de woonkamer allerlei dozen, tonnen en gesealde plastic tassen staan. Deze waren zichtbaar gevuld met henneptoppen en blokken hash. Op de eerste verdieping waren verschillende kamers die vol stonden met verschillende soorten soft drugs. Op zolder vond de politie een zogenaamde groeitent, die gebruikt wordt bij het telen van hennep. In en naast de tent lagen plastic tassen waar gedroogde hennep in zat. Ook lagen er hasjplakken en tientallen voorgedraaide joints in de woning. Er is in totaal zo’n 240 kilo soft drugs gevonden in de woning.

De 41-jarige huurder is ter plaatse gearresteerd. De verdachte is voorgeleid bij een rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Amstelveen – Hondje doodgebeten in Amstelveen

Aan het Westelijk Halfrond in Amstelveen is vandaag rond 15.30 uur een hondje komen te ove…