Home Noord-Holland Hoorn Alcoholcontrole Enkhuizen en Zwaag

Alcoholcontrole Enkhuizen en Zwaag

Op de Noorderweg in Enkhuizen werd in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op alcohol van 23.00 tot 00.45 uur. Er moesten in totaal 332 bestuurders blazen. Er waren drie bestuurders in overtreding. Deze kregen alle drie een rijverbod van enkele uren. Het hoogste aantal ug/l was 55 ug/l. Dit is net onder de grens van invordering van het rijbewijs. Deze wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Er werden twee bestuurders gecontroleerd die nog boetes hadden openstaan. Een van hen kon de boete niet ter plekke betalen. Zijn auto werd buiten gebruik gesteld. Bij twee andere bestuurders werden drugs aangetroffen. Dee drugs werden in beslag genomen.

Op de Westfrisiaweg in Zwaag werd van 03.00 tot 05.00 uur gecontroleerd op alcohol. Er werden 136 ademtesten afgenomen van bestuurders. Er bleken twee bestuurders in overtreding te zijn. Zij kregen beiden een rijverbod van enkele uren. Het hoogste aantal ug/l was 220 ug/l.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…