Home Sport Willem II kampioen van de Jupiler League!

Willem II kampioen van de Jupiler League!

Willem II heeft vandaag met een voetbalshow de titel in de Jupiler League veilig gesteld. Het had geen kind aan Telstar, het won met 4-0 door doelpunten van Boymans (2x), Heymans en Messaoud. FC Dordrecht speelde gelijk in en tegen FC Den Bosch. Hiermee is Willem II zeker van promotie naar de Eredivisie, na een jaar absentie op het hoogste niveau.

De wedstrijd begon wat slap. Een 20 minuten was het spel in één woord gezapig te noemen. Toen zette Willem II aan en scoorde het via clubtopscoorder Boymans. Met hoopvolle ogen werd naar Den Bosch gekeken. Daar stond Dordrecht lang 0-0, maar vlak voor rust kreeg de nummer 2 op de ranglijst een penalty en scoorde 0-1. Met dat scenario leek het kampioenschap pas volgende week haalbaar.

Na rust leek het devies scoren, om het doelsaldo als stok achter de deur wat op te krikken. Heymans hakte een vrije trap prachtig het doel in. Telstar gaf de strijd vrij duidelijk op en Willem II kon na een ruim uurtje de score op 3-0 zetten via Messaoud, van dichtbij ging de bal achter Zonneveld. Toen kwam er hoopgevend nieuws uit Den Bosch: Daar scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Het stadion ontplofte en dacht al aan de Heuvel. Boymans wist nog een kwartier voor tijd de 4-0 te scoren, maar dat leek meer voor de statistieken. Voor supporters was het 20 minuutjes billenknijpen maar uiteindelijk kon het feest losbarsten toen duidelijk werd dat het 1-1 bleef bij Dordrecht. Supporters stroomden in grote getalen het veld op om het feest te vieren.

Vanavond nog zal Willem II gehuldigd worden, en wel op de Heuvel. Dat zal om kwart voor 8 gebeuren.