Home Sport Willem II wint in Volendam

Willem II wint in Volendam

De thuiswedstrijd die Willem II eerder dit jaar tegen FC Volendam speelde eindigde in een 2-0 overwinning. Afgelopen vrijdag ging de Tricolores op bezoek in het palingdorp. Ook hier was Willem II met twee doelpunten te sterk: door goals van Peters en Boymans stond er bij het eindsignaal 0-2 op het bord.

Door het behaalde succes bij Fortuna Sittard liet Willem II-trainer zijn basisteam ongewijzigd. FC Volendam was de ploeg die het eerste aanvallende voetbal liet zien, van scoren kwam het niet. Na de probeersels van Volendam nam Willen II het heft in handen. Ze speelden goed voetbal, zoals we dat de afgelopen vijf wedstrijden van de Tilburgers gewend zijn. Van scoren kwam het tot aan de tweede helft niet.

In de 53e minuut nam de wedstrijd een vlucht. Willem II-vedette Ricardo Ippel legde vanaf de rechterkant goed voor op aanvoerder Jordens Peters. Door het perfect geplaatste schot kon hij de 0-1 binnenkoppen.

Tien minuten later was het weer Willem II dat de score veranderde. De bal kwam voor het doel van Volendam-keeper Timmermans in de kluts terecht. Willem II-topscoorder Ruud Boymans kon hiervan profiteren. Voorzichtig tikte hij de 0-2 binnen.

Tegen het einde van de wedstrijd zette Volendam nog even wat druk. Een tegendoelpunt kwam er niet meer. Door deze overwinning staat Willem II met 40 punten op de tweede plaats in de Jupiler League.