Home Sport Willem II maakt valse start tegen VVV Venlo

Willem II maakt valse start tegen VVV Venlo

Vorig jaar ging de strijd om degradatie vooral om Willem II en VVV Venlo. Uiteindelijk sloot Willem II het seizoen af op plaat nummer 18. VVV wist dus directe degradatie te voorkomen, maar in de nacompetitie ging het echter alsnog fout voor de Limburgers. Zowel Willem II als VVV gingen een divisie lager spelen.  Op vrijdag 9 augustus ontmoetten beide teams elkaar weer, ditmaal dus in de Jupiler league. Om 20.00 uur  werd er in de Venlose Koel afgefloten voor het begin van de wedstrijd.

Gedurende de eerste helft leek het voor beide teams een rustige wedstrijd te worden. In het team van de Limburgers was er echter één speler die er een wedstrijd van wilde maken: Prince Rajcomar. De dit jaar van Fortuna Sittard overgekomen speler was tot drie keer toe erg dichtbij.  Toch stond de Maastrichtse voetballer niet op scherp: tot aan een paar minuten voor het rustsignaal leek het erop dat er met 0-0 de kleedkamers in werd gegaan.
Dit veranderde echter toen Virgil Misidjan op knullige wijze de bal verloor. Hiervan kon VVV-vedette Randy Wolter profiteren. Hij passeerde Willem II-keeper David Meul en bracht de stand net voor rust op 1-0. Aan het begin van de eerste helft begon Willem II rustig: de focus kwam te liggen op het minimaliseren van de achterstand. Hier was VVV het echter niet mee eens; De ploeg uit Venlo startte door erg sterk en aanvallend te spelen.

Na rust deelde de Twentse Jules Reimerink de genadeklap uit. Met een snelle counter bereikte hij het doel van de Tilburg en de scheidsrechter floot af met 2-0 op het bord.  Na het gelijkspel tegen FC Den Bosch van vorige week en de nederlaag van verleden weekend lijkt het erop dat Willem II een valse start heeft gemaakt in het seizoen 2013/2014. Het is te hopen dat daar snel verandering in komt.  Een titelkandidaat als Willem II moet op z’n minst beter kunnen.