Home Noord-Brabant Tilburg Wegpiraat van straat gehaald

Wegpiraat van straat gehaald

De politie arresteerde maandag een 34-jarige Tilburger vanwege agressie in het verkeer. De dronken man trapte een deuk in auto bij een verkeersruzie, veroorzaakte een aanrijding en bedreigde het stel dat in de bewuste auto zat.

De 23-jarige aangever reed met zijn vriendin rond 16.00 uur in een rode Ford Fiësta over de Ringbaan-Oost in Tilburg. Ze werden daarbij rechts ingehaald door de bestuurder van een paarse Peugeot 307. Beide auto’s stopten verderop bij een verkeerslicht, waarbij de inhaler uitstapte om verhaal te halen. De aangever deed vanwege de intimiderende situatie zijn portieren op slot. De agressor schreeuwde allerlei bedreigingen en schopte een deuk in de bestuursportier.

Het belaagde stel had ondertussen de politie gewaarschuwd en volgde hun belager. Op een parkeerterrein aan de Broekhovenseweg reed de agressor met zijn auto tegen de rode Ford Fiësta aan, waarbij schade ontstond aan beide voertuigen De man ging er opnieuw in zijn auto vandoor. Hij werd even later door de politie ingerekend. De arrestant verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. In het politiebureau weigerde/saboteerde hij de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd daarom direct ingevorderd. De 34-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal wegens vernieling, het veroorzaken van een aanrijding, bedreiging, belediging, rijden onder invloed en het weigeren van de ademanalyse.

 

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…