Home Noord-Brabant Oss Tentoonstelling fischertechnikclub in Heeswijk-Dinther

Tentoonstelling fischertechnikclub in Heeswijk-Dinther

De fischertechnikclub Nederland houdt op zaterdag 11 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur een demonstratiedag in Cultureel Centrum Cervaes Raadhuisplein 24 in Heeswijk-Dinther. De fischertechnikclub Nederland is een club modelbouwers van rond de 350 leden. Er worden modellen getoond die de leden thuis hebben gebouwd. Dit kan variëren van een auto een kermismodel of een robot tot een grote kraan aan toe. De bouwers zijn in de leeftijd van 4 tot 70 jaar.

Ffischertechnik wordt gemaakt door dezelfde fabrikant als de fischer pluggen voor in de muur. De grondstof is in hoofdzaak polyamide, een soort kunststof. Fischertechnik was in de jaren 70 erg populair bij scholen als lesmateriaal en is nooit meer van de markt verdwenen. Het gehele systeem is gebaseerd op een schuifconstructie waarbij nokjes in een halfopen gleuf worden geschoven.

Voor de aandrijving van de modellen worden motoren gebruikt van 6 tot 24 volt. Verder wordt er gebruikgemaakt van oa.
schakelaars, pneumatische cilinders, mechanica solartechniek en eventueel een interface voor de besturing met een computer. Fischertechnik is een constructie- en systeembouw waarmee op schaal echte modellen worden nagebouwd. Dit gratis toegankelijk evenement is een aanrader voor iedereen, jong en oud, die van speelgoed en techniek houd.

Laad meer Oss

Geef een antwoord

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…