Home Zuid-Holland Delft Werk aan het tramspoor in volle gang

Werk aan het tramspoor in volle gang

Tot en met 5 mei vinden in Delft diverse werkzaamheden plaats langs het tramspoor. Ook in het weekend van 4 mei en 5 mei, de dagen van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. De gemeente staat toe dat in dit weekend wordt gewerkt omdat hierdoor de hinder zoveel mogelijk wordt beperkt. Op 4 mei wordt tussen 19.00 en 21.00 uur het werk overal onderbroken.

Na dit weekend zijn alle werkzaamheden klaar en kan de tram weer rijden. Dit is belangrijk voor het woon-werkverkeer en ook met het oog op hemelvaartweekend, van 9 tot en met 12 mei. Dan wordt de stad altijd druk bezocht.

In opdracht van Spoorzone, het Stadsgewest Haaglanden en de HTM worden op verschillende locaties langs het tramtracé werkzaamheden uitgevoerd. Op de Broekmolenweg wordt de tramhalte aangepast. Bij de tramhalte Nieuwe Plantage wordt gewerkt aan een tijdelijke keervoorziening.

Op de Phoenixstraat wordt gewerkt aan het verleggen van de trambaan en het maken van een aansluiting op dit nieuwe tramspoor. Op die manier kan de tram per 6 mei aan de kant van de binnenstad rijden.

Op de Westlandseweg vindt een reparatie plaats aan het tramspoor in de bocht bij de brandweerkazerne. Ook op de kruising van de Buitenhofdreef en de Martinus Nijhofflaan vinden werkzaamheden plaats aan het tramspoor.

Om al deze werkzaamheden mogelijk te maken rijden tram 1 en 19 van 2 t/m 5 mei richting Delft Tanthof niet verder dan de halte Broekpolder (halte tram 15). Tussen halte Broekpolder en Delft Tanthof wordt de route overgenomen door bus 71.

Laad meer Delft

Geef een antwoord

Bekijk ook

Delft – Identiteit overleden persoon Vrijenbansekade bekend

De identiteit van de overleden persoon die op zondagochtend 12 februari werd gevonden in h…