Home Noord-Brabant Oss FC Oss Street League is gestart

FC Oss Street League is gestart

FC Oss is gestart met de ‘FC Oss Street League’. Dit is een straatcompetitie tussen basisscholen uit Oss met als doel de leerlingen actief te laten participeren op maatschappelijk gebied en het positief beïnvloeden van hun leefstijl. Jongeren in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar nemen in teams van acht deel aan het project. Zij worden gestimuleerd om een goede daad te verrichten in de buurt of op school. Enkele voorbeelden van activiteiten zouden ouderenhulp, schoonmaakwerkzaamheden of inzet voor een goed doel kunnen zijn. Voor de uitvoering van de zelfgekozen projecten krijgen zij een bepaald aantal punten. Wanneer de jongeren een verslag maken van de activiteit krijgen zij bonuspunten.

Om de sportparticipatie binnen deze doelgroep te verhogen, is er een onderlinge voetbalcompetitie georganiseerd. In vier poules spelen de deelnemers om extra punten te verdienen. De finales worden op 15 mei gespeeld in het Frans Heesen Stadion. Met de behaalde punten door middel van maatschappelijke projecten en sportdeelname kunnen de klassen FC Oss-prijzen winnen, zoals een rondleiding, wedstrijdbezoek of een Meet & Greet met profvoetballers.  

De komende tijd starten zeven basisscholen en twaalf teams aan de FC Oss Street League. Het team ‘De bende van de JFK’ van de John F. Kennedy school heeft een voorschot genomen. Zij hebben al punten verdiend en gaan daardoor aan kop in het algemeen klassement. Na schooltijd hebben zij de schuur van de school opgeruimd en schoongemaakt. Daarvan is ook een verslag geschreven voor de nieuwsbrief en Facebook. “Laat goed voorbeeld doen volgen. Ik ben trots op deze jongens en hoop dat de andere teams ook snel aan de slag gaan.”, vertelt projectleider Roel van de Sande.

Laad meer Oss

Geef een reactie

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…