Home Noord-Brabant Helmond Huijbregts Groep B.V. Helmond zet deur open tijdens Lab Experience Days

Huijbregts Groep B.V. Helmond zet deur open tijdens Lab Experience Days

Terwijl hun kinderen in het lab lekker experimenteren, krijgen ouders informatie over de perspectiefrijke opleidingen en beroepen in het laboratoriumwerk. Dat is de opzet van de Lab Experience Days (LEDs). Bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren zetten tijdens LEDs hun deuren open voor middelbare scholieren en hun ouders. In juni is dat Huijbregts Groep B.V. Helmond, een bedrijf dat poedermengsels van zeer hoge kwaliteit levert aan de voedingsmiddelenindustrie.

In een tijd dat de banen niet voor het oprapen liggen, is het voor ouders een geruststelling als hun kinderen een opleiding kiezen die behoorlijke arbeidsmarktperspectieven biedt. En als het dan ook nog leuk, uitdagend werk is, is dat helemaal mooi, niet in de laatste plaats voor de jongeren zelf. Laboratoriumwerk heeft deze aspecten in zich.Om zowel ouders als jongeren te laten zien hoe interessant het werk in laboratoria is, zetten bedrijven en organisaties tijdens Lab Experience Days hun deuren open. De jongeren krijgen een actief programma, de ouders een informatief. De jongeren voeren samen met laboratoriummedewerkers proefjes uit die in dat bewuste lab worden gedaan. De ouders en eventueel vakdocenten of decanen krijgen tegelijkertijd voorlichting over onderwerpen als opleidingen, baanzekerheid en doorgroeimogelijkheden. Natuurlijk krijgen zij ook een rondleiding door het bedrijf.Het landelijke project is een samenwerking tussen Stichting C3, Fenelab, Kenniscentrum PMLF, VNCI en verschillende ROC’s. Bij de organisatie van een LED werkt het bedrijfsleven intensief samen met opleidingen in de regio.

De Lab Experience Day in Helmond vindt plaats op zaterdag 1 juni tijdens de Dutch Technology Week. Huijbregts Groep B.V. heeft een eigen laboratorium waarin haar medewerkers poeders controleren en mengen. Hoe meng je de poeders het beste voor de lekkerste patat? Hoeveel echte krab zit er eigenlijk in krabsalade? Het antwoord op deze en andere vragen ontdekken de leerlingen in het lab van Huijbregts Groep B.V.. Terwijl zij actief aan het onderzoeken zijn in het laboratorium ontvangen hun ouders allerlei praktische informatie over de arbeidsmarkt en verschillende opleidingen. Ook zij krijgen een rondleiding in het laboratorium, zodat ze zien wat het werk daar inhoudt.! De LED bij Huijbregts Groep B.V. Helmond wordt georganiseerd in samenwerking met het Summa College en de Groene Campus. Zij geven informatie over welke (laboratorium)opleiding je nodig hebt om dit werk te kunnen doen.

Laad meer Helmond

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …