Home Noord-Brabant Oss Ossenaar met ongeringde vogels bekeurd

Ossenaar met ongeringde vogels bekeurd

Een 53-jarige inwoner van Oss werd woensdagochtend bekeurd. Hij had in de schuur achter zijn woning in Oss-Zuid een aantal ongeringde, waarschijnlijk illegaal gevangen vogels zitten. Een medewerker van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleerde samen met de politie bij de betreffende woning, nadat informatie was ontvangen dat de man ongeringde vogels zou hebben. Er werden in totaal 23 vogels aangetroffen, waaronder vinken, putters en roodborstjes. Verder vonden de opsporingsambtenaren een zogeheten mistnet dat wordt gebruikt om vogels te vangen. Deze werd in beslag genomen.

De aangetroffen vogels werden direct vrijgelaten. De man werd gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laad meer Oss

Geef een antwoord

Bekijk ook

Oss – Verkeersruzie loopt uit de hand: zeven aanhoudingen

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg bo…