Home Sport UNA/Brinvast weer naar de Topklasse na kampioenschap Hoofdklasse B!

UNA/Brinvast weer naar de Topklasse na kampioenschap Hoofdklasse B!

Na een jaar van afwezigheid heeft UNA/Brinvast haar plaats in de Topklasse weer ingenomen. Met een riante voorsprong van twaalf punten op de nummer twee van de ranglijst, Venray, had de ploeg van Jurgen Dirkx in de uitwedstrijd tegen UDI’19/Beter Bed genoeg aan een gelijkspel om de titel veilig te stellen. Als Venray bij Nuenen punten zou laten liggen, zou zelfs verlies van de Zeelstenaren het kampioenschap niet in gevaar kunnen brengen, maar met een nederlaag de kampioensschaal in ontvangst nemen is niet echt leuk.

UDI’19/Beter Bed had alle belang om punten te verzamelen voor de derde periodetitel. Bij voorbaat stond dus al vast dat het afgelopen zondag geen makkie zou worden voor de groep van Dirkx. Het werd geen wedstrijd waarin UNA/Brinvast in haar normale ritme kwam. Waarschijnlijk speelde de kampioensdruk daarbij een rol. Al na vijf minuten stond de ploeg van ex-UNA/Brinvast coach Bas Gὄsgens op voorsprong. Aanvoerder Giovanni Henskens schoot een vrije trap keihard in de
bovenhoek van het doel. Doelman Rick van den Oever deed zijn uiterste best, maar de bal was onhoudbaar. Het overkwam de Zeelstenaren deze competitie al vaker dat men op achterstand kwam, maar dat was telkens geen reden tot paniek. Ook nu niet, doch de machine draaide stroef. De 1-1 kwam in de 22e minuut op het scorebord. Jelle Schijvenaars produceerde zijn zeventiende competitietreffer!

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Een wedstrijd die eigenlijk nooit echt een wedstrijd werd. Naarmate bekend werd dat Venray in Nuenen op achterstand stond, nam de druk op de ketel toch wel wat af. Kansen kwamen er wel. Tim Wolf kreeg er zelfs twee voor de Tricolores en Brian Boogers bleef ook niet geheel kansloos. Maar het bleef bij kansen en doelpunten vielen er niet meer. In de laatste minuten van de partij bracht Jurgen Dirkx Mark van Boekel en Laudir Curiёl nog in de
ploeg. Twee spelers die al jaren van onschatbare waarde zijn geweest voor UNA/Brinvast en na dit seizoen de selectie gaan verlaten.

Met slechts twee verliespartijen in deze competitie en een heleboel aantrekkelijke wedstrijden was UNA/Brinvast heer en meester in Hoofdklasse B. De terechte kampioen gaat volgend seizoen weer “het land” in en deze keer heeft het er alle schijn van dat het beter zal gaan dan in het “stageseizoen”2011-2012.