Home Noord-Brabant Helmond Vier vrouwen aangehouden na babbeltruc

Vier vrouwen aangehouden na babbeltruc

De politie heeft woensdagmiddag rond 16.15 uur op het Stationsplein in Helmond vier vrouwen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar uit Roemenië aangehouden na een babbeltruc. Kort daarvoor kwam bij agenten een melding binnen dat een 75-jarige vrouw in een supermarkt aan de Noord Koninginnewal werd aangesproken door een andere vrouw. Ze zou zich voor hebben gedaan als doofstom en had papieren in haar hand, waarmee het slachtoffer werd afgeleid. Een tweede vrouw kwam vervolgens tevoorschijn en zou het slachtoffer op haar wang hebben gekust en daarna met de andere vrouw de winkel zijn uitgelopen. Bij het afrekenen van haar boodschappen merkte de oudere vrouw dat er geld uit haar portemonnee was verdwenen. Omdat er een goed signalement van de verdachten was en de politie direct werd gewaarschuwd, konden agenten op het Stationsplein het viertal aanhouden. De vrouwen zijn in verzekering gesteld. De betrokkenheid van het viertal bij de diefstal wordt onderzocht.

Laad meer Helmond

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …