Home Noord-Brabant Eindhoven WK RoboCup 2013 woensdag van start

WK RoboCup 2013 woensdag van start

Woensdag 26 juni begint het grootste internationale robotica toernooi van dit jaar; WK RoboCup 2013. Vijf dagen lang spannende wedstrijden, demonstraties en leuke workshops, allemaal gratis te bezoeken in Indoor-Sportcentrum Eindhoven en IJssportcentrum Eindhoven in Genneper Parken.

Wat kun je als bezoeker allemaal verwachten?
Natuurlijk veel leuke en spannende wedstrijden robotvoetbal. Maar er is veel meer. RoboCup bestaat namelijk uit meerdere competities, denk bijvoorbeeld aan zorgrobots die opdrachten moeten uitvoeren in een huishoudelijke situatie in de RoboCup@Home competitie, of reddingsrobots die in een gesimuleerde noodsituatie op zoek gaan naar slachtoffers voor RoboCup Rescue.

RoboCup competities
Naast alle wedstrijden voor de verschillende RoboCup competities zijn er ook veel andere interessante activiteiten rondom robotica en techniek op het Robotspeelplein. Hier kunnen de allerkleinsten spelen met echte knuffelrobots. Iets oudere kinderen kunnen zelf aan de slag om een robot te bouwen of te programmeren. Er kan ook een film gekeken worden in het Robot Theater.

Samenwerken aan innovatie in Eindhoven
Een centrale plek voor dit toernooi is weggelegd voor het stimuleren van samenwerking binnen Eindhoven. Hier vinden en inspireren gemeente, bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en sportaanbieders elkaar in het belang van top- en breedtesport, met als gezamenlijke ambitie te werken aan slimme oplossingen, efficiënte faciliteiten en gezonde leefbaarheid voor iedereen. Omdat we iedereen de kans willen geven om zelf te ervaren hoe leuk robotica en techniek is, is RoboCup 2013 iedere dag van 9.00 tot 21.00 uur open. Ook voor jou! Kijk voor meer informatie over het WK RoboCup op www.robocup2013.org

LEEF je UIT in Genneper Parken!
Met 12 accommodaties op loopafstand van elkaar is er in Genneper Parken altijd wat te beleven. Combineer je bezoek aan het WK RoboCup met een middagje meedeinen op de subtropische golven van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Of maak een ontspannen wandeling door de prachtige natuur van Genneper Parken. Kijk voor meer informatie over Genneper Parken en alle accommodaties op www.genneperparken.nl.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …