Home Noord-Brabant Eindhoven Noord-Brabantse Vakkanjers strijden om wereldgoud in Leipzig

Noord-Brabantse Vakkanjers strijden om wereldgoud in Leipzig

Zes Noord-Brabantse talenten uit de metaal en metalektro gaan volgende week in Leipzig voor de wereldtitel in hun vakgebied. Tijdens WorldSkills 2013 (2-7 juli) strijden de technici met zes andere Nederlandse Vakkanjers tegen techniektalenten van over de hele wereld. Aan de aftrap van de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen verschijnen meer dan duizend deelnemers.

WorldSkills moet voor de twaalf Vakkanjers (techniektalenten van ROC’s en bedrijven) de kroon worden op een lange, intensieve voorbereiding. Na de Nederlandse kampioenschappen in het voorjaar van 2012 en de daaropvolgende kwalificatie voor het WK, ging het vizier van de kampioenen direct richting WorldSkills. Na honderden trainingsuren, zowel mentaal als technisch, zijn de Vakkanjers klaar voor de jacht op wereldgoud.
De Brabantse afvaardiging bestaat uit Tom Smits uit Odiliapeel (VDL Systems, Uden), Bram Sweegers uit Heeze (VDL ETG Eindhoven B.V.), Leon Coppens uit Riethoven, Ruud Rooijakkers uit Geldrop (beiden Summa College, Eindhoven), Wouter van der Ven uit Rijkevoort (GEA CFS Bakel B.V.) en Pim Bexkens uit Handel (Van Doren Engineers, Boekel). “In Leipzig wil ik laten zien dat ik goed genoeg ben voor een medaille”, aldus de 20-jarige lasser Tom Smits. “De wereldkampioenschappen zijn voor elke vakman hét podium. Daar kan ik nu al kippenvel van krijgen.”
De Vakkanjers vertrekken met alle andere leden van Team Nederland op zaterdag 29 juni naar Leipzig vanuit het stadion van FC Twente in Enschede. Op maandag 8 juli, een dag na de prijsuitreiking, wordt de Oranjeselectie feestelijk binnengehaald in het stadion.
WorldSkills 2013 is van 2 tot 7 juli 2013 in Leipzig (Dui). Er staan 46 verschillende vakken op het programma: van CAD-tekenen tot tuinaanleg, van lassen tot metselen. De organisatie verwacht ruim 100.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.worldskillsleipzig2013.com.
Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …