Home Noord-Brabant Eindhoven Toelatingseisen vrachtverkeer milieuzone worden strenger

Toelatingseisen vrachtverkeer milieuzone worden strenger

De toegangseisen voor de milieuzone in Eindhoven wordt per 1 juli aangescherpt. Dat betekent dat vrachtauto’s aan zwaardere eisen moeten voldoen om het gebied binnen de Ring (met uitzondering van bedrijventerrein De Kade) te doorkruisen. De aanscherping volgt uit het landelijke convenant milieuzonering. Vanaf 1 juli 2013 hebben alleen vrachtauto’s met een dieselmotor euroklasse IV of hoger en vrachtauto’s zonder dieselmotor nog toegang tot de milieuzones. Ook is het landelijk convenant ‘Stimulering schone vrachtauto’s en milieuzonering’ met een jaar verlengd en loopt nu tot 1 januari 2015. Er is geen verdere aanscherping van het toegangsregime aangekondigd.

Waarom een milieuzone?Door rondom het centrum een milieuzone in te voeren, verbetert de luchtkwaliteit en de leefbaarheid binnen de zone. In dit gebied zitten veel knelpunten, waaronder de Mauritsstraat, Wal en Keizersgracht. Behalve de milieuzone neemt de gemeente ook andere maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het verbeteren van de doorstroming en het stimuleren van openbaar vervoer en fietsgebruik. Samen moeten de maatregelen ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit in Eindhoven flink verbetert. Dat is beter voor de inwoners én voor de economische ontwikkeling van de stad.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…