Home Noord-Brabant Eindhoven Gedenkstenen op begraafplaats De Oude Toren gelegd

Gedenkstenen op begraafplaats De Oude Toren gelegd

Afgelopen vrijdag heeft wethouder Mary-Ann Schreurs vier stenen gelegd op begraafplaats de Oude Toren in Woensel. Dit was de symbolische aftrap van de onlangs opgerichte Stichting Kunst en Allerzielen Eindhoven naar een viering op 2 november 2013 rondom Allerzielen op diezelfde begraafplaats de Oude Toren.

Vorig jaar vond de eerste Allerzielenviering in Eindhoven plaats met zo’n 600 bezoekers, in navolging van het landelijk initiatief “Allerzielen Alom”. Opnames van die avond in Eindhoven werden diezelfde avond getoond in KRO’s “Ode aan de Dode”. De Oude Toren werd toen omgetoverd tot een serene en inspirerende locatie, opnieuw de bedoeling voor dit jaar. Het gaat daarbij niet om een kerkelijke viering, maar om een (wandel) route met vele kunstuitingen op de begraafplaats in Woensel. De viering is bedoeld voor alle mensen die stil willen staan bij de dood in het algemeen en/of hun overleden dierbaren in het bijzonder. De stichting is blij dat de stenen nu een definitieve plek krijgen.

De stenen zijn geschonken door de natuursteenbedrijven Kluijtmans en Hanique. De tekst is van voormalig stadsdichter Piet van der Boom:

Je komt

Je bent

Je gaat

Je blijft.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…