Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven Museum zoekt dappere bezoekers

Eindhoven Museum zoekt dappere bezoekers

Aankomend weekend trapt Eindhoven Museum het buitenseizoen af met het evenement “Van begin tot Eindhoven”, maar ook daarna is er van alles te beleven in het Erfgoedpark in Genneper Parken. Zo staan er in mei en juni heldhaftige evenementen op het programma. Wie durft de confrontatie met  de  Vikingen  aan  tijdens  Hemelvaart?  En  wie  is  er  dapper  genoeg  om  met  pijl  en  boog  te schieten? Doe mee met de workshops en activiteiten en word zelf een echte held! 
 
Hemelvaart: Franken, Friezen en Vikingen?
Hoe  zag  het  eerste  ‘kasteel’  van  Eindhoven  er  uit?  Waren  de  vroege  middeleeuwen  werkelijk  zo donker? En leefden er eigenlijk wel Vikingen in deze streek? Ontdek het tijdens Hemelvaart, van 9 t/m 12 mei. De middeleeuwen waren niet alleen een tijd van moord en doodslag, maar ook van exotische handel,  kunstige  ambachten,  de  opkomst  van  het  Christelijke  geloof  én  van  spannende  sagen  en legenden. Tijdens de dagen rondom Hemelvaart worden, i.s.m. levende geschiedenisgroep Teuxandrii, allerlei  ambachten  getoond.  Er  wordt  gekookt  op  historische  wijze  en  de  krijgers  laten  hun vechtkunsten  zien.  Kom  luisteren  naar  verhalen  over  het  eerste  ‘kasteel’  van  Eindhoven  en  haar bewoners en aanschouw een echte Eindhovense schat uit de tijd van Franken, Friezen en Vikingen. 
 
1 en 2 juni: Nederlandse kampioenschappen 3D boogschieten
Het weekend van 1 en 2 juni staat bij Eindhoven Museum in het teken van boogschieten. Niet alleen de  middeleeuwse  variant  die  we  kennen  uit  Robin  Hood,  maar  ook  de  moderne  3D‐variant  komt voorbij.  De  beste  boogschieters  uit  het  hele  land  gaan  met  elkaar  de  strijd  aan  en  vechten  om  het Landelijke  Kampioenschap  3D‐boogschieten.  Bezoekers  kunnen  zelf  de  boog  oppakken  en  hun boogschietkwaliteiten testen. Probeer maar eens in de roos te schieten!

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…