Home Noord-Brabant Eindhoven Buitenlandse schooldecanen prettig verrast door Eindhoven

Buitenlandse schooldecanen prettig verrast door Eindhoven

Vijftien buitenlandse middelbare schooldecanen uit Europa en Azi bezochten donderdagmiddag de TU/e. Ze kregen alles te horen over het nieuwe bacheloronderwijs in Eindhoven. De visite zal zeker zorgen voor een toestroom aan studenten, zo verwacht het Communicatie Expertise Centrum (CEC) dat de internationale visite regelde.

De decanen kwamen onder meer uit China, Thailand, Maleisi, Turkije, Zwitserland en Duitsland. Het gaat om zogeheten counselors die van origine uit landen als Engeland, Canada of de Verenigde Staten komen, maar die als native speaker in alle uithoeken van de wereld werken op internationale scholen. Martine Greijmans, die samen met Marjan van Ganzenwinkel, namens het CEC de rondleiding verzorgde, was aanvankelijk verbaasd. Een Duitse decaan in het gezelschap sprak wel verdacht goed Engels, lacht ze.

Volgens Greijmans is het een pluspunt dat het gaat om een vertegenwoordiging van internationale scholen. De ouders van deze leerlingen zitten voor hun werk zelf in het buitenland. Ze zijn het gewend om over de wereld te zwerven, dus in dat opzicht ligt Eindhoven nooit ver weg.

De decanen bleken tijdens het korte bezoek prettig verrast door de kansen die het bacheloronderwijs in Eindhoven biedt. De TU/e scoort goed op de internationale ranglijst. De studiekosten zijn laag en het arbeidsperspectief voor afgestudeerden is erg goed, zo somde een van hen op.

Het gezelschap ging langs het Automotive Lab en kreeg in de University Club een toelichting op Eindhoven Brainport dat vorig jaar werd uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Vooral de hands on werkwijze op de universiteit en de sterke band met het bedrijfsleven sprak de decanen erg aan, aldus Greijmans. Dat positieve beeld werd tijdens een afsluitende borrel in de Commons Room in MetaForum nog versterkt door de verhalen van internationale studenten. Ze vertelden met groot enthousiasme over hun ervaringen in Eindhoven.

Het is de eerste keer dat de TU/e een internationaal gezelschap counselors ontving. De groep verblijft een week in Nederland en bezoekt in kort tijdsbestek de universiteiten in Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Tilburg en Utrecht. Eindhoven sluit in het rijtje aan als enige technische universiteit.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…