Home Overijssel Twente Almelo Politie schiet verdachte neer bij gewapende overval ijssalon

Politie schiet verdachte neer bij gewapende overval ijssalon

Foto (c) Raymond van Hoorn

Zondagavond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een ijssalon/cafetaria aan de Wierdensestraat in Almelo. De politie schoot even later de verdachte neer op het station. Rond 19.45 uur bedreigde de overvaller twee aanwezig personeelsleden met een mes en vroeg om geld. De verdachte maakte een geldbedrag buit en vluchtte te voet in de richting van het station. Op dat moment waren er geen klanten in de ijssalon. Er raakte in de ijssalon niemand gewond. De politie zocht direct in de omgeving naar de overvaller. Korte tijd later is er op de verdachte, een 36-jarige man uit Enschede, na achtervolging door de politie geschoten. De verdachte raakte hierbij gewond. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is buiten levensgevaar. De rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.

Het treinverkeer is stilgezet, omdat de politie onderzoek op en nabij het station deed. Ook werd op de Wierdensestraat een gedeelte afgezet voor onderzoek.

 

Laad meer Almelo

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…