Home Noord-Brabant Eindhoven PSV verslaat PEC Zwolle met 0-3

PSV verslaat PEC Zwolle met 0-3

Dankzij drie treffers van Jürgen Locadia gaat PSV naar finale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren wonnen in de halve finale van PEC Zwolle. Ondanks dat de thuisploeg gretig aan de wedstrijd begon, nam PSV langzamerhand het initiatief in Zwolle. Het overwicht van PSV resulteerde in drie prachtige aanvallen, die alle drie ijskoud werden afgerond door Locadia, die zijn kans waar nam als vervanger voor de geschorste Jeremain Lens. PSV speelt in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Ajax en AZ.

Na een kwartier kwam PSV op voorsprong doordat Georginio Wijnaldum Locadia mooi vrij speelde. De jonge PSV’er uit de eigen jeugd schoot glashard de 0-1 binnen. Na iets meer dan een half uur spelen was het dezelfde combinatie die voor de 0-2 zorgde, tevens de ruststand. De ploeg van trainer Art Langeler probeerde in de tweede helft terug te komen, maar nogmaals Locadia maakte aan het eind van de wedstrijd een definitief einde aan de aspiraties van de Zwollenaren, ditmaal op aangeven van nieuwe aankoop Oscar Hiljemark.

Dat Locadia in de basis stond was niet zo vanzelfsprekend. PSV-trainer Dick Advocaat had in eerste instantie spits Tim Matavz aangesteld, maar de Sloveen bleek door een griep geveld, waarna Locadia zijn kans kreeg.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…