Home Noord-Brabant Eindhoven PSV betreurt incident in Rotterdam

PSV betreurt incident in Rotterdam

PSV betreurt het incident na afloop van Feyenoord-PSV in de catacomben van de Kuip, een moment dat de clubleiding ten zeerste afkeurt. Maandagochtend heeft er intern overleg plaatsgevonden met de staf, directie en Jeremain Lens over wat er is gebeurd. Rond het middaguur heeft de club op De Herdgang daarover een persverklaring gegeven.

Namens de club reageerde technisch manager Marcel Brands door middel van een officieel statement op het incident, een voorval dat PSV ten zeerste betreurt. “We hebben er vanochtend intern over gesproken. Ondanks het feit dat er geen agressieve houding was van de kant van Jeremain, was het absoluut onverstandig om daar op hem te wachten. Hij heeft zijn shirt gepakt en vastgehouden, ook dat is niet des PSV’s en onacceptabel. Vervolgens was er een hoop tumult in een hele kleine ruimte, waarbij spelers en begeleiders van PSV en Feyenoord trachtten een escalatie te voorkomen. De speler heeft PSV in diskrediet gebracht en daarvoor heeft Jeremain zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij krijgt de maximale geldboete als straf opgelegd en die zal Jeremain Lens zelf aan een goed doel overhandigen. Hij heeft dat geaccepteerd”, aldus Brands, die verklaarde dat het moment verder geen connectie had met de arbitrage en de brief die PSV afgelopen week stuurde naar de KNVB. “Je speelt bij een grote club, dan heb je je te gedragen als een goed prof. Wij als club zullen er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen”, aldus Brands.

Jeremain Lens was bij de persbijeenkomst aanwezig en betuigde zijn spijt. “Wat er precies gezegd is laat ik in het midden, er is in ieder geval niks ernstigs gezegd. Het heeft ook deels te maken met de manier waarop we verliezen. Ik wilde toch nog even vragen hoe het precies zat. Dan ontstaat er iets wat niet de bedoeling was. Het bij zijn shirt pakken had ik niet moeten doen. Verder spreken de beelden voor zich. Ik keur absoluut niet goed wat ik gedaan heb, ik had hem niet vast moeten pakken, had hem niet op moeten wachten. Maar als ik iemand iets wil vertellen, dan moet dat kunnen. Het is een emotie die ik meegenomen heb naar binnen, om hem daar wat te vertellen. Doordat iedereen erboven op dook is het groter geworden dan de bedoeling was. Ik accepteer de straf van PSV en heb in de kleedkamer mijn spijt betuigd. Ik ken mijn rol en voorbeeldfunctie en dit past daar niet bij.”

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…