Home Gelderland Apeldoorn Tiener aangetroffen met gestolen elektrische fiets

Tiener aangetroffen met gestolen elektrische fiets

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 14-jarige Apeldoornse jongen aangehouden. Hij reed op een gestolen elektrische fiets en toen agenten hem wilden controleren probeerde hij aan hen te ontkomen.

Agenten zagen kort na middernacht op de Zonnedauw een jongen op een fiets zonder verlichting rijden. Zij besloten hem te controleren en zetten het stopbord van de politieauto aan. Toen de jongen dit zag, ging hij er vandoor. Even verderop reed hij zich vast in de struiken. Hij liet de fiets achter en probeerde nog lopend te ontkomen. Dit lukte niet en hij werd aangehouden.

De fiets bleek in december te zijn gestolen en de tiener verklaarde hier niet voor verantwoordelijk te zijn. Het onderzoek wordt voortgezet en de jongen is aan zijn moeder overgedragen. Over de strafafhandeling wordt overleg gevoerd met het Openbaar Ministerie.

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …