Home Noord-Brabant Eindhoven Onvrede over rijksbezuinigingen infrastructuur

Onvrede over rijksbezuinigingen infrastructuur

Afbeelding: Rijdend verkeer op A67Met een breed ondersteunde motie hebben Provinciale Staten van Noord Brabant hun onvrede geuit over de rijksbezuinigingen op infrastructuur. De Staten wijzen onder meer op het belang van de A2, A67 en de A58 voor onder meer de ontwikkeling van Brainport.

Daarnaast staan er regelmatig files en gebeuren er ongelukken op deze wegen. De motie draagt het college van Gedeputeerde Staten op om de Tweede Kamer te bewegen een aantal dingen te doen. Alleen de Partij voor de Dieren stemde tegen.

Verkeersknelpunten
Ten eerste willen Provinciale Staten dat het bezuinigingsvoorstel voor A67 Leenderheide-Geldrop ongedaan gemaakt wordt. Daarnaast mag de minister van Infrastructuur en Milieu (I&M) het niet laten gebeuren dat de versnelde aanpak van de A58 in gevaar komt vanwege het naar achteren schuiven van de rijksmiddelen. Ook verdienen de knelpunten op de A2 tussen Eindhoven en Weert de aandacht van de minister. Tot slot willen de Staten dat de minister van Infrastructuur en Milieu snel met een betere manier van prioritering van verkeersknelpunten komt. 

Onbegrijpelijk
Gedeputeerde Ruud van Heugten: “Samen met onze partners in de regio hebben we de minister van I&M direct laten weten dat een deel van de aangekondigde bezuinigen op de infrastructuur in Brabant voor ons onbegrijpelijk is. Deze breed ondersteunde motie van PS is voor ons college een duidelijke steun in de rug bij onze inspanningen om de bezuinigen op de A67, de A58 en de A2 van tafel te krijgen. Ik zal het Brabantse geluid met kracht laten horen in de Den Haag.”

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …