Home Noord-Brabant Den Bosch Gemeente maakt geld vrij voor zonne-energie

Gemeente maakt geld vrij voor zonne-energie

De gemeente ’s-Hertogenbosch stimuleert sportverenigingen om zonne-energie te gebruiken voor de verwarming of verlichting van hun sportcomplex. Veel van deze gebouwen hebben platte daken en die zijn bij uitstek geschikt om daar zonnecollectoren (voor water) of zonnecellen (voor energie) op te plaatsen.

Afgelopen jaar zijn er al 166 m2 aan zonnecollectoren geplaatst op de daken van de sporthallen Maaspoort, Hazelaar, De Schans, Schutskamp en zwembad Kwekkelstijn. De collectoren zorgen voor warm water in de douches. Jaarlijks levert dat een besparing op van veertig procent op het aardgasverbruik voor warm water.

Voor dit jaar heeft de gemeente 125.000 euro beschikbaar gesteld waarmee sportverenigingen zonnecollectoren kunnen aanschaffen. De opbrengst van de zonnepanelen wordt teruggestort in het fonds. Op het moment dat de panelen volledig zijn terugbetaald uit de energieopbrengsten, worden deze eigendom van de vereniging. Vanaf dat moment profiteert de verenging zelf van de lagere energierekening.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Politie pakt zeven verdachten op bij steekincident Den Bosch

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht na een openlijke geweldpleging aan de Vier…