Home Limburg Kerkrade Nieuwe vleugel voor locatie Holz

Nieuwe vleugel voor locatie Holz

Aan het begin van het volgend schooljaar zal bij de vmbo-locatie Holz van het Beroepscollege in Kerkrade een hele nieuwe vleugel gerealiseerd zijn. Dat is het directe gevolg van de toezegging van zowel het gemeentebestuur als SVO|PL dat het vmbo-onderwijs in Kerkrade zeker de komende vier jaar op deze plek wordt aangeboden.

Theorielokalen
Wethouder Caroline Szalata (Onderwijs) is blij dat de kogel door de kerk is: “Ouders en leerlingen snakten naar duidelijkheid en die geven we hiermee af. De opdracht voor de nieuwe vleugel met negen theorielokalen kan de deur uit en die zal voor het begin van het nieuwe schooljaar ook zijn gerealiseerd “. Een aantal huidige theorielokalen wordt omgebouwd tot de grotere praktijklokalen voor de sectoren economie en zorg & welzijn. Daardoor is locatie Holz binnenkort volledig geschikt voor modern vmbo-onderwijs in Kerkrade en biedt ze voldoende ruimte voor ongeveer 500 leerlingen. “Dat is de ideale, kleinschalige omvang voor een vmbo-locatie”, aldus de wethouder. “Deze keuze vergt een forse investering en inspanning. Dat we hiertoe bereid zijn, geeft aan dat het ons wat waard is om in Kerkrade goed vmbo te hebben en te houden. We doen er alles aan om het tot een succes te maken. Hopelijk wordt dit beloond met voldoende
aanmeldingen voor de nieuwe brugklassen.”

Vmbo locatie Holz
John Monsewije, voorzitter van het College van Bestuur van SVO| PL: “Tijdens een druk bezochte informatieavond en open dag hebben leerlingen en ouders er kennis van kunnen nemen wat de locatie Holz straks te bieden heeft. De vele enthousiaste reacties stemmen ons hoopvol. Ook de basisscholen zijn en worden geïnformeerd en bezocht, zodat ze hun schoolverlaters de mogelijkheden op de locatie Holz kunnen meegeven.” Wethouder Szalata: “De komende maanden zullen we de aandacht op het vmbo in Kerkrade blijven vestigen. Het is zaak dat de gehele Kerkraadse gemeenschap weet wat er op de locatie Holz staat te gebeuren. Laten we er met z’n allen voor gaan. Vooral vooruitkijken en bouwen aan de toekomst!”

Laad meer Kerkrade

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe burgemeester in Kerkrade

Mevrouw dr. P. Dassen-Housen (Petra) is benoemd tot burgemeester van Kerkrade. De benoemin…