Home Noord-Brabant Den Bosch Proeffase Paleiskwartier Elektrisch is voorbij

Proeffase Paleiskwartier Elektrisch is voorbij

Paleiskwartier Elektrisch, het project waarbij bedrijven elektrische auto’s delen heeft sinds eind vorig jaar vijf nieuwe deelnemers. In totaal werken nu 13 bedrijven en organisaties uit het Paleiskwartier en de Gruyterfabriek samen. Volgens projectleider Jaap Willems is de proeffase definitief afgesloten. “Het is nu zaak om het gebruik verder te stimuleren zodat het ook daadwerkelijk kostenbesparend werkt.”

Het project dat in 2011 gestart is, combineert twee duurzame initiatieven: elektrisch rijden en auto’s delen. En aan beide facetten moesten de deelnemers volgens Willems wennen: “De drempel voor het auto delen was dat de auto’s in de gemeentelijke parkeergarage staan. Wie een auto wil gebruiken, moet daar dus naar toe lopen. De drempel voor het elektrisch rijden is nog groter. Je merkt wel dat mensen nieuwsgierig zijn, maar ook dat ze bij twijfel toch nog vaak voor een benzineauto gaan.”

“Range anxiety komt het meest voor. Dat is de angst dat je je bestemming niet haalt en met een lege accu komt te staan. Met een volle accu kan een elektrische auto zo’n 150 kilometer rijden. Maar als de verwarming aan staat, is dat minder. Ook door een sportieve rijstijl, wordt de afstand beperkt. De praktijk wijst uit dat mensen die vaker rijden er minder last van hebben. En twee van onze partners, Avans en Brabant Water hebben bij al hun kantoren oplaadpalen. Dan kun je tijdens je vergadering de accu weer opladen.”

Nu het project een kleine twee jaar draait ziet Willems het gebruik van de auto’s stijgen: “Mensen worden na verloop van tijd steeds enthousiaster en daarmee worden zij ambassadeurs voor elektrisch rijden binnen hun bedrijf.” “Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Daar ben ik druk mee bezig. En als er op andere locaties interesse is in e-car sharing dan ondersteunen wij dat graag.”

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Jonge wizzkids zetten hun digitale talent in tijdens re_B00TCMP

Op 25 november organiseerden de politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en het Regiobureau…