Home Noord-Brabant Breda Politiecontrole in het Ginneken

Politiecontrole in het Ginneken

Twee agenten hebben samen met acht studenten van het Vitaliscollege van het brugjaar politie dinsdagmiddag een preventieve ‘voetjesactie’ gehouden in de wijk het Ginneken. Zij controleerden 151 woningen. Op adressen waar een van de deuren niet slotvast was afgesloten, werd een papieren voetje weggelegd met de tekst “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Er werden 27 niet afgesloten deuren aangetroffen.

Deze actie had als doel de bewoners bewust te maken van de eigen verantwoordelijkheid en het nemen van maatregelen om inbraak/diefstal te voorkomen. Tijdens dit zogeheten voetjesproject werd gekeken door de ogen van een inbreker en hebben tuinpoorten, schuurdeuren, garagedeuren en deuren van de woningen in de wijk gecontroleerd. Op de locaties waar het één en ander niet afgesloten was, is een “voetje” en een begeleidende brief achtergelaten, met daarop de feiten die op dat moment geconstateerd werden. Uit de resultaten bleek, dat er op verschillende locaties redelijk eenvoudig in te breken was.

De controles zijn uitgevoerd in de Rozenlaan, de Taxandrialaan, de van Duijvenvoordestraat, de van Gaverenlaan, de Burg. Middelaerlaan, de Postlaan. De Ginnekenweg, de Keermanslaan, de Laan van Rasseghem, de Prins Hendrikstraat en de Strijenlaan.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Arrestatie na vernielingen

De politie arresteerde zaterdagavond 10 februari 2024 rond 23u30 in de Sleutelbloem een ve…