Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Jaar van de fietser: kom in actie!

Jaar van de fietser: kom in actie!

Verkeersveiligheidscampagne 'Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. De verkeersveiligheidscampagne ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’ staat daarom in 2013 in het teken van de fietser. Kom ook in actie en zend uw idee in voor een verkeersveiliger Brabant. Wat kunnen we zelf doen om het verkeer veiliger te maken? Zend uw actie in op de campagnewebsite www.nulverkeersdodenbrabant.nl of stem en reageer op de reeds ingezonden acties. 

Kwetsbaar
De helft van het aantal verkeersdoden en -gewonden is fietser. Dit vraagt om acties die fietsers attent maken op hun gedrag in het verkeer. En om acties die andere weggebruikers wijzen op de kwetsbaarheid van fietsers. Scholen, bedrijven en de overheid werken daarbij goed samen. Gemeenten in Brabant pakken dit jaar een groot aantal acties op. “Wanneer je allemaal werkt aan dezelfde acties, maak je massa en kun je aandacht voor het onderwerp vragen. Dat zijn we vorig jaar gestart met onze brede verkeersveiligheidscampagne en zetten we de komende tijd voort.”, aldus gedeputeerde Ruud van Heugten voorafgaand aan de aftrap van het Jaar van de Fietser. Daarbij waren ruim honderd partners van de provincie uit het verkeersveiligheidsnetwerk aanwezig, waaronder de ambassadeurs Verkeersveiligheid. 
 
Fietsprogramma’s
De regio’s zijn de spil in de uitvoering van projecten op het gebied van verkeersveiligheid. Dat staat vastgelegd in het Brabants Verkeersveiligheidsplan 2012-2016. De regio’s hebben acties in hun uitvoeringsprogramma voor dit jaar opgenomen. Het accent daarbij ligt op fietsprogramma’s: 
– een fietstraining voor senioren;
– een lespakket voor scholen om de school-thuisroute te bespreken;
– het plakken van dodehoekstickers op vrachtwagens;
– de fietsverlichtingsactie;
– een infrascan voor onveilig fietsroutes. 
 
Club voor Nul
Een van de onderdelen van de verkeersveiligheidscampagne is de lancering van de ‘Club voor Nul’ voor mensen die zich veilig in het verkeer gedragen, die de nul actief uitdragen en Brabant mee op weg helpen naar nul verkeersdoden. Ambassadeur verkeersveiligheid Joost Wagenmakers (wethouder verkeer in Oisterwijk) blikt terug op de bijeenkomst: “Goed om allemaal weer bij elkaar te komen. Zo blijven we aandacht houden voor de campagne. Je kunt de boodschap ‘nul’ niet vaak genoeg zeggen en uitdragen. Via de Club voor Nul ontstaat er hopelijk een olievlekwerking van betrokkenheid over heel Brabant.”

Nul
De campagne ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’ campagne startte vorig jaar en staat in 2013 in het teken van de fietser. Evenals vorig jaar ligt de focus dit jaar op wat mensen zelf kunnen doen om het aantal verkeersdoden naar nul te brengen. Zij kunnen acties uploaden op de vernieuwde campagnesite www.nulverkeersdodenbrabant.nl. Die biedt ruimte voor eigen initiatieven van mensen en organisaties die Brabant helpen op weg naar nul verkeersdoden. Zo worden kennis, ervaringen en ideeën Brabantbreed gedeeld.

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …